کاشي سراميکي که از خاک با ترکيب عنصري ديگري مانند خاک رس ،گچ و ماسه ترکيب شده بدست ميآيد . ترکيب اين عنصر بيسکوئيت نام دارد (bisque) .
اين بيسکوئيت خام را به روشهاي مختلفي ميتوان توليد و به کاشي تبديل کرد . بيشتر توليدکنندگان کاشي سراميک آن را بوسيلهي پرس کردن گرانول مرطوب در قالبي به شکل اين محصول ساختماني به شکل کاشي توليد ميکنند و يا آن را اکسترود و يا با فشار متراکم ميکنند . برخي از توليد کننده هاي کوچک مانند ريختن بتن ، بيسکوئيت نمناک را به اشکالي سفت کوبي کنند ، و يا ممکن ست بيسکوئيت را با استفاده از غلطک مسطح کرده و با استفاده از دستگاه برش حالت دار که تقريبا شبيه به يک قالب شيريني ميباشد ، ببرند . به هر طريقي که کاشي شکل ميگيرد ميبايست پس از آنکه خشک شد در تنوري که کوره نام دارد پخته شود . دماي کوره تقريبا از 900 درجه تا 2500 درجه فارنهايت متغير است . هر چه دماي پخت بيشتر باشد کاشي محکمتر و متراکم تر ميشود. کيفيت کاشي سراميک و قيمت آن بستگي به خلوص عناصر تشکيل دهنده بيسکوئيت دماي کوره و تعداد دفعات و طول مدت پخت دارد . پوشش شفاف و يا رنگي که روي سطح کاشي زده ميشود لعاب نام دارد. لعابها از سيليکاتهاي سربي و رنگدانه برروي سطح بيسکوئيت کاشي اسپري شده و پخت ميشود. در بعضي موارد ممکن است قبل و يا بعداز اينکه لعاب پخته شود روي آن زده شود. رنگي که به لعاب اضاف ميشود از سطح آن محافظت ميکند و سختي لعاب به ميزان دماي کوره و طول مدت کوره بستگي دارد. يکي از مهمترين مواردي که بايد در نظر داشته باشيد هنگام خريد کاشي سراميک اينست که لعابي که روي آن به اندازه ي کافي در مقابل تردد ، رفت و آمد و ضربه مقاوم بوده و ازاصطکاک خوبي برخوردار باشد . محصولي در تصوير زير معرفي ميشود که از لحاظ کيفيت و رنگ و لعاب همانند هم ميباشند .
درباره این سایت