انواع کاشي و سراميک ها با توجه به نوع مصرف و حتي ابعاد به دو دسته تقسيم ميشود .
1- کاشي ديواري
2-سراميک کف
توليد کاشي و سراميک به دو روش توليد ميشود :
در سيستم پخت کاشي سراميک به صورت دو پخت، دو روش وجود دارد. 1- روش کورههاي تونلي (دستههاي 50 تا 60 تايي) 2- کورههاي دوپخت رولري. در روش اول قطعات بعد از پرس شدن بصورت دستهاي روي هم انباشته ميشوند. سپس روي واگن سوار، به خشک کن منتقل و بعد بيسکويت آن پخته شده و لعاب زده ميشود. اين قطعات، در نهايت در تونل لعاب پخته ميشوند. در روش دوپخت رولري (که اغلب براي کاشي سراميک هاي ايراني استفاده ميشود)، قطعات کاشي بعد از پرس، بصورت منفرد وارد کورههاي رولري شده، عمل پخت بيسکويت انجام ميشود و از آنجا مستقيماً به قسمت لعابزني فرستاده ميشوند. بعد از لعاب زني اين قطعات وارد رولرهاي پخت شده و لعابشان نيز در آنجا پخته ميشود.
سيستم تکپخت روش جديدتر و مشکلتري است. در اين سيستم بعد از پرس،کاشي و سراميک وارد خشک کن شده، سپس وارد خط لعاب و بعد از آن نيز وارد کوره رولري ميشوند. و عمليات پخت در کوره رولري انجام ميگيرد. اين سيستم عمدتاً براي کاشي سراميک هاي کف مطرح است. در اسپانيا و ايتاليا از اين سيستم براي توليد کاشي سراميک ديواري نيز استفاده ميشود .
درباره این سایت